top of page

El problema de l'aigua (contaminada)

Avui en parlarem d’un problema ambiental que afecta una gran part del municipi de Picassent, i que segurament també s’hi done en altres zones on prime la citricultura. Som a la segona quinzena de març i s’inicia el regadiu amb abonament comunitari, fòrmula magistral per contaminar el territori e imposar les seues formes, amb total impunitat.

La reconversió del regadiu a les passades dècades amb l’arribada del canal Xúquer-Túria, va donar peu a un control hegemònic de les Comunitats de Regants sobre els nostres recursos hídrics, les formes de fer agricultura i la seua gestió municipal.A la seua pàgina podem veure el seu argumentari i les concentracions de Nitrofoska (N, P, K) que apliquen en les nostres aigües de regadiu: Comunitats de Regants Picassent- Alcàsser.
Desgraciadament, les terres de L’Aixada com Eixida han de patir aquesta imposició, donat que és l’única forma viable per regar els nostres cultius en estos temps, i no ens permeten un subministrament lliure de químics (ni tan sols un dia a la setmana!, per poder omplir el nostre aljub!). Semblaria que és un conflicte a resoldre per l’ordenació i gestió municipal (regidories d’agricultura, salut..) però en canvi la pròpia administració pública es llava les mans a l’hora de posicionar-se, argumentant que el control d’aquest recurs és cosa dels qui tenen el negoci agrícola més gran, els accionistes i les Juntes d’aquestes comunitats.
El més graciós de tot, és el tracte que li donen a les seues pràctiques contaminants considerant-les com un servei d’abonament comunitari, quan són ells i les polítiques comunitàries a les quals obeeixen, els qui han dinamitat qualsevol gestió comunitària rural, modernitzant i redirigint el camp cap a un gran monocultiu de cítrics. Prou d’impunitat pels qui contaminen!

Prou de consentir un negoci d'uns pocs en detriment de l’equilibri natural!

Prou de gestionar els béns naturals de totes de manera jeràrquica i dictatorial!

Prou de mirar a un altre lloc per part de l’administració i dels qui treballen suposadament per la salut pública!

Doncs bé, no ens queda un altra cosa que denunciar la situació, donat que el seu negoci amb els agrotóxics ens suposa una privació de les llibertats i dels drets dels conciutadans municipals i dels usuaris, agricultors/es que volen practicar una relació de no-agressió a la natura i als nostres organismes.
Recent Posts
Follow Us
No hay tags aún.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page